5/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ **ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ ** ΑΠΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

banner image
5/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ **ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ **  ΑΠΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

5/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

ΠΑΤΜΟΣ

1η ΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ:15/9/2022:

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΑΤΜΟΣ-ΣΚΑΛΑ * *Συγκεντρώσεις στο λιμάνι του Πειραιά στις 1.0s 1. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της BLUE STAR το οποίο θα αναχωρήσει στις 14.00μμ. Η σ άτμο είναι στις 22:30 το εενοδοχείο μας απέχει από το σημείο Engerth πλοί με 200 μέτρα. Τη διαδρομή αυτή την κάνουμε με τα πόδια. Τα δωμάτια μας κρατημένα, κ μπορούμε αμέσως να τακτοποιήσουμε στο ξενοχεί και νεκουραστούμε. Διανυκτέρευση

2η ΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 16/9/2022:

Σπηλαιο αποκαλυins, * ιερα μονη αγιου ιωαννη του θεολου * ιερα μονη ζωφδοχου πηγ..**Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε στις 9:30 με πούλμαν για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος υπαγορεύει στον μαθητή του Πρόχορο , το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης. Θα γνωρίσουμε τη σπηλιά που έμεινε ο Άγιος, θα δούμε το σημείο που κοιμόταν και το σημείο που έβαζε το χέρι του να κρατηθεί όταν σηκωνόταν. Θα προσκυνήσουμε γεμάτοι θρησκευτικό δέος και θα συνεχίσουμε για την Χώρα, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Οσίου Χριστόδουλου ( Αγ. Ιωάννη Θεολόγου )που χρονολογείται από το 108. Χτισμένη στην κορυφή του βουνού η Μονή εκεί που γύρω της κτίστηκε η σημερινή χώρα, δεσπόζει σε όλο το νησί. Το μοναστήρι με το μεγαλόπρεπο Μεσαιωνικό Κάστρο είναι φημισμένο για το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, για τα ιερά κειμήλια, την Βιβλιοθήκη, την Τράπεζα των Μοναχών και τα μοναδικά χειρόγραφα. Στη Μονή, υπάρχουν παρεκκλήσια των μεταβυζαντινών χρόνων. Του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Νικολάου, του Τιμίου Σταυρού, του Προδρόμου , των Αγίων Αποστόλων (1603). Στην συνέχεια , θα επισκεφθούμε την γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Μετά από όλα αυτά θα κατεβούμε στην παραλία του Γροίκου. Πρόκειται για ένα μαγευτικό ακρωτήριο, στην άκρη του οποίου βρίσκεται ένας βράχος σε σχήμα κώνου και μια σπηλιά με λαξευμένα σκαλοπάτια. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον αρχαίο ναό της θεάς Αφροδίτης. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό και μπάνιο στην πανέμορφη παραλία. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στα πάρα πολλά μαγαζιά της Σκάλας που απέχουν μόνο 150 με 200 μέτρα από το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ: 17/9/2022.:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ.**17ΕΥΡΩ** Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την προαιρετική κρουαζιέρα στους μαγευτικούς ΛΕΙΨΟΥΣ, το νησάκι στο σύμπλεγμα των ** μικρών Δωδεκανήσων*. Ήρεμη, λιτή ομορφιά που γαληνεύει την ψυχή του επισκέπτη, που θα αφήσει το βλέμμα του να περιπλανηθεί στο λευκό των σπιτιών και στα κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά. Θα επισκεφτούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ, βυζαντινό εκκλησάκι του 1600, που φιλοξενεί την μοναδική εικόνα στην οποία η Παναγία δεν κρατά τον Χριστό βρέφος στην αγκαλιά της όπως συνηθίζεται, αλλά τον Εσταυρωμένο Ιησού επάνω στο Σταυρό του μαρτυρίου και απεικονίζει τον ανομολόγητο θρήνο της μητέρας. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στην ΠΑΤΜΟ, ξεκούραση και βράδυ διασκέδαση σε ταβέρνα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της ΠΑΤΜΟΥ. ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

4Η ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 18/9/2022:

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ** ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ** Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την ιερά μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων. Η μονή βρίσκεται εκεί 400 χρόνια και τα κτήρια που την αποτελούν σήμερα είναι πολύ εντυπωσιακά. Οι περίπου 40 καλόγριες που φιλοξενούνται ασχολούνται εκτός των άλλων και με την αγιογραφία, την μελισσοκομική και με το βυζαντινό κέντημα. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην θέση Λουκάκια που ευρίσκεται στην περιοχή Σάψιλα. Είναι ένα γυναικείο μοναστήρι του οποίου κτήτωρ και ιδρυτής είναι ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πάτμου αρχιμ. Αντύπας και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό. Επιστρέφοντας περνάμε την Σκάλα και στην βόρεια πλευρά της υπάρχει ο λόφος της Κουμάνας. Εκεί θα ανεβούμε για να προσκυνήσουμε το ιερό κάθισμα Της Παναγίας της Κουμάνας που χτίστηκε το 1782 από τον Άγιο Μακάριο Νοταρά, επίσκοπο της Κορίνθου. Στην συνέχεια κατεβαίνουμε στην παραλία του Κάμπου όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο και να γευματίσουμε. Επιστροφή το απόγευμα στην Πάτμο και φυσικά μπορούμε να φροντίσουμε να κάνουμε τα τελευταία ψώνια μας στα πάρα πολλά μαγαζιά μέχρι το βράδυ που θα επιβιβαστούμε στο πλοίο 23:59 μμ,για τον Πειραιά.

5η ΜΕΡΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ: 19/9/2022:

ΠΑΤΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ** ΕΝ ΠΛΩ**

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 08.00 ,με τις καλύτερες εντυπώσεις ασσσ μτατα.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ: 275 ΕΥΡΩ ** ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: + 55 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, σε οικονομική θέση.

• 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ** EFFIE HOTEL** στην ΣΚΑΛΑ.

• 3 πρωινά σε μπουφέ.

• Όλες οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

• Αρχηγός –Ξεναγός του γραφείου.

• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.

• Φ.Π.Α

.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : ** Ποτά ** Εισιτήριο πλοίου για Λειψούς (περίπου 17 €)**

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΜΟΣ: 14:00 μμμ – άφιξη: 22:30 μμμ

ΠΑΤΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 23: 59 μμ – άφιξη: 8:10 πμ.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ: * Απαραίτητη ενδυμασία για Μοναστήρια ** Περπάτημα ** **Σκαλιά ** Άνετα παπούτσια ,αθλητικά * δεν υπάρχουν ευκολίες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πίσω